Meer informatie over de voorwaarden, kosten en deelname is te vinden op de website .
www.slagerswedstrijden.nlIn 2025 was er een speciale editie: één rubriek, vijf categorieën, maximale creativiteit. In plaats van een brede opzet met diverse productrubrieken, draait het dit jaar volledig om de borrelplank, dé manier om ambacht, innovatie en presentatievaardigheden te tonen. De wedstrijd heeft plaatsgevonden op 29 september tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten.
Nieuw: meer mogelijkheden voor foodspecialisten
Door de wedstrijd te vereenvoudigen tot één centrale rubriek, ontstaat er een vernieuwde en toegankelijke vakwedstrijd waarin vakmanschap en creativiteit volledig tot hun recht komen. Dit biedt slagers, poeliers en foodspecialisten de kans om zich te onderscheiden en te laten zien hoe veelzijdig en ambachtelijk een borrelplank kan zijn.
Vijf unieke borrelplank-rubrieken
De vakwedstrijd bestaat uit één hoofdthema – de borrelplank – met vijf verschillende rubrieken:
Vakkundige jury en prijsuitreiking
Net als voorgaande edities zijn alle producten beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van wedstrijdleider Jan Nederhoed.
De prijsuitreiking heeft plaatsgevonden tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten op dinsdag 30 september 2025 in de beurshallen van Expo Houten. De genomineerden ontvangen vooraf bericht over de precieze tijd.
Stichting Slavakto en samenwerking met Stichting Foodspecialiteiten
De vakwedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Slavakto en is een vast onderdeel van de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Dit jaar wordt nog intensiever samengewerkt met Stichting Foodspecialiteiten om een nog breder publiek te bereiken en de ambachtelijke verssector extra in de schijnwerpers te zetten.
Meer informatie over de winnaars is te vinden op www.slagerswedstrijden.nl.