Noviteiten 2025

De Vakbeurs Foodspecialiteiten is de plek om nieuwe producten, diensten en concepten te ontdekken. Bij de ingang van hal 1 vind je de Noviteitenstand, waar alle ingeschreven nieuwigheden worden tentoongesteld.

Een vakjury kiest de Beste Noviteit 2025 uit dit aanbod. De winnaars worden maandagavond om 19.30 uur bekendgemaakt. Bezoekers kunnen alle nieuwe producten tijdens de hele beurs bekijken.

Hieronder tref je de ingeschreven Noviteiten van 2025.

Agave Chili Paste

Agave chili paste

Proef deze award-winning chili paste. Chef Nicole's Agave Chilli Crisp combineert Aziatische crispy chili traditie met Arubaanse smaken van piment, kaneel en citrus. Deze dikke, smeerbare paste bevat knapperige stukjes chili, knoflook, sesam en ui, gezoet met habanero agave. Perfect bij oude kazen, gesmeerd op ambachtelijk brood of als dollop op gegrild vlees.

Ambachtelijke Mosterd

Ambachtelijke mosterd

Mosterd van De Ster met vier unieke smaken: zachte mosterd, straffe graantjesmosterd, extra mosterd en honingmosterd. Ambachtelijk gemalen op steen, volgens een oud familierecept en met uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Appel Stoofpeer Sap

Appel-stoofpeer sap

Deze Appel-Stoofpeer met een snufje kaneel is een unieke, 100% pure smaakvariant die warme winterherinneringen tot leven brengt. Een zacht-kruidige traktatie van appelsap, perensap, zwarte bes en kaneel. Heerlijk koud, maar ook lekker tijdens koude herfst- en winterdagen. Perfect voor de feestdagen, kerstpakketten of een proeverij vol nostalgie.

Authentieke Mezzinas Min

Authentieke mezzinas

Deze Mezzinas van Granoliva kennen authentieke recepten en geven jouw gerechten extra karakter. Pittige Salsa Tomaat-Paprika – Matbucha; rijke kruidige Houmous Ras el Hanout & Abrikoos; en frisse Yoghurtdip Munt, Citroen & Za’atar – Labneh. Gebruiksklaar, plantaardig en veelzijdig: Mezzinas geeft elk aperitief, broodje of gerecht een onderscheidende mediterrane toets.

DSC08591

Automatische kruidenweger

Autogram is een automatische kruidenweger die volledig receptgestuurd werkt. Kies een recept en Autogram doseert de juiste hoeveelheden kruiden. Dankzij slimme ingrediënt-herkenning zijn fouten uitgesloten: altijd het juiste ingrediënt, altijd de juiste dosering. Het resultaat is constante kwaliteit, tijdswinst en nul verspilling.

Beef Wellington Chips (1)

Beef Wellington-chips

In Groot-Brittannië eten ze heel graag Beef Wellington tijdens Kerstmis. Heerlijk met een goede jus (gravy). Met deze chips kun je tijdens je kerstborrel een bijzondere knipoog naar kerst maken. Ook verkrijgbaar in de smaken Boxing Day Curry, Spicy Prawn Cocktail en Peri Peri Christmas.

Hybride Frankfurter

Bio kip Frankfurter hybride

Deze hybride Frankfurter worstjes brengen het beste van twee duurzame keuzes samen: Biologisch vlees van leghennen die na hun eierlegperiode een waardevolle tweede bestemming krijgen. Plantaardige ingrediënten die het vleespercentage verlagen tot minder dan 50% zonder concessies te doen aan smaak. Duurzaamheid en genieten gaan hand in hand.

Biologisch Afbreekbaar Pipet

Biologisch afbreekbaar pipet

Biologisch afbreekbare pipetten met Gkazas olijfolie. Van zeewier voor eenmalig gebruik. Door de kracht van de natuur te benutten, dragen we bij aan het herstel van de planeet. Een innovatie die nog relatief onbekend is en te weinig wordt toegepast. Help ons deze oplossing op te schalen. Kleine moeite, grote impact, one squeeze at a time!

Biologisch Druivensap

Biologisch druivensap

Schulp heeft het biologische assortiment uitgebreid met Schulp Bio Druif 750ml en 200ml. Schulp puur druivensap is een blend van de rassen Merlot, Sangiovese en Lambrusco. Het sap heeft een diep donkerrode kleur en een karakteristieke zacht zoete smaak. Uiteraard 100% puur vruchtensap, dus zonder enige toevoegingen.

Blauwe Cacaokaas

Blauwe cacaokaas

Gemaakt in de kaasmakerij van Molenschot, waar de Goudse kaasreceptuur van oudsher wordt verrijkt met de bekende Franse roquefortschimmel. Aan deze volmelkse blauwaderkaas worden tijdens de bereiding knapperige, aardse cacaonibs toegevoegd. Het resultaat is een unieke smaakcombinatie: de zachte romigheid van Gouda, het licht prikkelende van de blauwader en het pure, aardse karakter van cacao.

Broodstrips Schapenkaas

Broodstrips schapenkaas

Deze knapperige, ambachtelijk gebakken breadstrips van Casa Vecchio Mulino hebben een verfijnde smaakcombinatie van schapenkaas en een subtiele hint van zwarte peper. Ideaal als premium borrelhapje of als smaakvolle aanvulling bij een kaasplank.

Bruschetta Met Artisjok

Bruschetta met artisjok

Bruschetta Artisjok, Olijf en Tomaat combineert drie klassieke ingrediënten uit de mediterrane keuken tot een heerlijke, smaakvolle topping. Verrijkt met knoflook en kruiden. Ideaal als snelle en authentieke Italiaanse snack of als smaakvolle toevoeging aan andere gerechten. Perfect voor op een stokbroodje.

Buffel Uit De Peel

Buffel uit de Peel

De buffelmelk van Vogels uit Deurne wordt door familiebedrijf Tebben uit Venlo tot twee varianten Buffelmozzarella verwerkt. Buffelmozzarella uit de Peel verwijst naar buffelmozzarella die is gemaakt van de melk van waterbuffels die in de Peel grazen. Romige smaak, puurheid en afkomstig van eigen bodem.

Citroen Kokos Koek

Citroen-kokos-koek

Smeuïg koekje met citroencrème en kokos. Een lichtbruin, rond gebakje met een heerlijk smeuïge bite en een frisse, zoete citroenvulling (14%). De romige citroencrème zorgt voor een perfecte smaakbalans. Als finishing touch is het koekje bestrooid met een subtiele laag kokos, voor een extra verfijnde smaakbeleving. Een mooie aanvulling op het Italiaanse cannoli assortiment!

Fried Egg Chips

Fried Egg chips

Chips zoals je ze nog nooit hebt geproefd! Quillo chips met de smaak van gebakken ei. Een lekkere aardappelchip, gebakken in vierge olijfolie met zout uit het prachtige Sanlúcar, Andalusië. Glutenvrij en vegetarisch.

Gluhmates

Glühwein balletjes

Door de patissier gemaakte ‘ballen’ die oplossen in warme rode wijn (met of zonder alcohol) waardoor er de lekkerste Glühwein ontstaat die je ooit hebt gedronken. De tijd van lage kwaliteit standaard-Glühwein is voorbij. In een handomdraai creëer je de beste Glühwein die er bestaat.

Groenteworsten

Groenteworsten

Deze nieuwe vega groenteworsten zijn de gewone vleesvervangers ver voorbij. Drie culinaire, biologische worsten van Brandt & Levie waarbij groente de hoofdrol speelt. Maaltijdvariatie voor iedere dag, met ieder een eigen wereldse twist: Italiaans, Aziatisch en Mexicaans. De volgende stap in hun missie meer mensen te inspireren beter én minder vlees te eten.

Harde Grotkaas

Harde grotkaas

Kaltbach Rustic is Zwitserse, grotgerijpte harde kaas, volvet, gemaakt van gepasteuriseerde melk, minimaal 48% vet in droge stof. De kaas is 6 maanden gerijpt in de 22 miljoen jaar oude Kaltbach-zandsteengrot. Pittig met subtiele fruitige tonen. Stevige textuur en een constante hoge kwaliteit. Een geweldige toevoeging aan elke kaasplank.

Ibérico Ham

Ibérico ham

Ibérico eikel-gevoede ham is van 100% Iberisch ras DOP Los Pedroches, met de hand gesneden en verpakt in beschermende atmosfeer. Dit behoudt de smaak, het aroma en de textuur. De ham wordt gepresenteerd op kartonnen schalen met recyclebare folie, wat het openen, het scheiden van elke plak en de bewaring vergemakkelijkt. Een revolutie in B2B en B2C.

Jersey Reus XXL

Jersey reus XXL

Deze Jersey Reus XXL van De Stoere Boer weegt 60 kilo en wordt maar liefst 40 weken gerijpt bij een hogere temperatuur en hogere luchtvochtigheid in het munitiemagazijn van De Kaasbunker. Met luchtkokers en ventilatieroosters wordt de frisse buitenlucht gebruikt. Gemaakt van 100% Jersey melk.

Kalfsworst

Kalfsworst

Deze Hollands Kalfsvlees Droge Worst is bereid met mals en fijn kalfsvlees van Nederlandse herkomst. Dankzij de langzame rijping volgens traditioneel recept ontstaat een zachte, elegante smaak met een verfijnde textuur. Het product bevat aanzienlijk minder vet, minder zout en meer eiwit dan de gemiddelde droge worst. Claims: “Reduced fat” en “Reduced salt”.

Koekjes In Carrouselblik

Koekjes in carrouselblik

Deze Carrousel blikken met muziek is een nostalgisch verzamelitem dat de heerlijke smaak van appel-kaneel koekjes combineert met de magie van muziek. Met een betoverend ontwerp geïnspireerd op een carrousel is dit blik versierd met levendige kleuren en vintage details.

Kruidenkaasdip

Kruidenkaasdip

In navolging van het succes van de kruidenkaas ‘Geheim van Giessenburg’ van de familie Slob, is met dezelfde kruiden deze kaasdip gemaakt: De Geheime Kaasdip. Het is combinatie van deze kruiden verrijkt met verse roomkaas en mayonaise, wat het een bijzondere kaasdip maakt.

Limoncello Truffels

Limoncello truffels

Limoncello Meringue Truffels van La Perla di Torino zijn een feest voor de zintuigen. De romige witte chocolade wordt verrijkt met de frisse, citrusachtige smaak van echte Limoncello, en afgewerkt met knapperige stukjes meringue. Het resultaat is een fluweelzachte truffel met een delicate balans tussen zoet, fris en een vleugje sprankeling. Handgemaakt in Italië.

Mix Voor Hybride Vleesproducten

Mix voor hybride vleesproducten

MeatPlus Mix is de slimme basis voor hybride vleesproducten: 100% plantaardig, glutenvrij en neutraal van smaak. Door toevoeging van olie en water ontstaat een stevig, ambachtelijk verwerkbaar deeg – perfect voor burgers, worsten of gehaktproducten met minder vlees. Deze mix biedt versspecialisten een toekomstbestendig antwoord op de vraag naar duurzame, gezondere én rendabele alternatieven.

Nieuwe Alkmaarsgoud Overjarig

Nieuwe AlkmaarsGoud

AlkmaarsGoud Jong is een romige, milde jonge kaas met veel smaak, perfect voor op brood of als zachte snack op een kaasplank. Gemaakt met zorg en vol karakter. AlkmaarsGoud Overjarig is minimaal 14 maanden gerijpt. Pittig, intens en met fijne kristallen. Een krachtige kaas voor de echte liefhebber! Perfect bij een goed glas wijn of als smaakmaker op een borrelplank. Beide kazen hebben de zeskantige vorm, net als AlkmaarsGoud Oud uit 2024.

Nieuwe Proast Kaasdips

Nieuwe Proast kaasdips

Ontdek vier nieuwe smaakmakers van Proast die elke borrelplank, maaltijd of barbecue naar een hoger niveau tillen. Cumberland saus bij wild, paté, gevogelte of kaas; Vijgen Mosterd kaasdip; Rode Paprika dip bij kaas, kip, vis of groenten; en Mango Chutney bij gerijpte kazen, op sandwiches of over warme brie. Vier smaken, eindeloze combinaties!

Noten Bij De Tapas

Noten bij de tapas

Tapas Noten zijn een luxe snack vol smaak en karakter. Ambachtelijk geroosterde cashews, amandelen en pinda’s, verrijkt met échte stukjes kruiden, specerijen en andere pure ingrediënten. Een authentieke tapaservaring voor de borrel, feestje of tussendoormoment. Een perfecte balans tussen gemak en verfijnde smaak.

Posterprinter

Posterprinter

Zelf posters printen? Met de Canon posterprinter maak je van A5 tot A1 kleurrijke full-color posters in professionele kwaliteit. Groot formaat, kleine kosten!

Puur Fruit Snoep

Puur fruit snoep

FrutaPura snoepjes zijn vrolijke, fruitige blokjes gemaakt van maar liefst 96 - 98% puur fruit – zonder toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Ze komen in heerlijke smaken zoals sinaasappel, appel en bosbes. Deze compacte fruitblokjes zijn een gezond alternatief voor snoep en ideaal voor onderweg, op school of tijdens het werk.

Rijke Bouillons

Rijke bouillons

Deze rijkgevulde bouillons zijn de perfecte basis voor wie bewust en smaakvol wil genieten. Of je nu kiest voor de krachtige Beef Bone Broth, rijk aan collageen en proteïnes, of de zachte Chicken Curcuma, verrijkt met kurkuma en natuurlijke voedingsstoffen. Beide varianten zijn 100% natuurlijk, glutenvrij en vetarm. Een ideale opkikker en een gezonde break.

Roodflora Kaas

Roodflora kaas

Mathilde's Kaas maakt naast witschimmelkaas Fransje nu ook iets nieuws: een roodflorakaas. Een iets grotere kaas met dezelfde diepgang in smaak en romige structuur als Fransje, maar dan met die typische roodflora aroma's die de kaas een uitgesproken smaak geven. Romig, vol, fris en een beetje pittig. Bijgaande foto is gemaakt tijdens de ontwikkeling van de nieuwe kaas, dus is geen exacte weergave. Benieuwd naar wat het is geworden? Kom vooral langs!

Spaanse Patés

Spaanse patés

Don Gastronom brengt de rijke smaken van Spanje naar jouw assortiment met een verfijnde selectie ambachtelijke patés. Gemaakt volgens traditionele recepten en met hoogwaardige ingrediënten. Variërend van romige paté van eend tot verrassende combinaties met vijg, truffel of paprika. Perfect als luxe borrelhapje, bij een tapasplank of als culinaire starter in de horeca.

Spaanse Schapenkaas

Spaanse schapenkaas

Flora & Rijo Quesos is een ambachtelijke kaas uit La Mancha, gemaakt van rauwe schapenmelk. Verfijnd met natuurlijke korst. Vijf maanden na uitharding wordt de kaas een maand lang geïnjecteerd met rode wijn. Hierna wordt de korst bedekt met een laag eetbare bloemblaadjes. De combinatie van rijping nuance van wijn en aangename bloemen zorgen voor een absolute topper!

Stroopwafelrotsen

Stroopwafelrotsen

Deze ambachtelijke stroopwafelrotsen worden gemaakt met de beste chocolade van Callebaut, vermengd met stukjes stroopwafel met echte roomboter. De stroopwafelrotsen worden met de hand gemaakt met volle aandacht voor het product en dat proef je!

Tartaar Van Fuet

Tartaar van fuet

Bij worstmaker Dreug zit er soms een ‘misvormde’ fuet in de productie, die echter nog steeds fantastisch smaakt. Zo’n worst krijgt een tweede leven in Fuet Tartaar. Fijn gesneden, vol smaak en verrassend veelzijdig: heerlijk bij de borrel, op een toastje of gewoon als broodbeleg. Geef hem een eigen twist met augurk, kappertjes, of mosterd en manchego of. crispy chili oil.

Tiramisu Kit (2)

Tiramisu-kit

Maak zelf overheerlijke tiramisu, precies zoals de Italianen dat kunnen! In deze kit vind je alle ingrediënten om het lekkerste dessert met mascarpone, koffie en lange vingers op tafel te zetten. Steel deze kerst de show. Ook erg leuk om cadeau te doen.

Truffel Geitenkaas

Truffel-geitenkaas

De Alphenaer zachte, gerijpte geitenkaas rol met truffel heeft een frisse, zachte, romige smaak. De smaak varieert van zacht romig en stevig (bij jong) tot pittig en romig (bij volledige rijping). Deze gerijpte geitenkaas wordt op een ambachtelijke manier bereid van 100% gepasteuriseerde geitenmelk. Perfect voor in de salade, op brood of uit de oven.

Sykofagos 5

Vijgen Salami

Deze unieke salami is helemaal vegetarisch en gemaakt van zongerijpte Griekse vijgen, gemengd met noten en kruiden. Het resultaat: een zachte, licht zoete en kruidige smaak, verpakt in de vorm van een klassieke salami. Perfect als borrelhapje, op een kaasplank, of gewoon als verantwoord tussendoortje. Zonder toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen.

Wagyu Worst

Wagyu-worst

Deze Wagyu Droge Worst is gemaakt van het uitzonderlijk mals en smaakvol vlees van Wagyu-runderen. Door de langzaam gerijpte bereiding volgens traditioneel recept ontstaat een unieke, volle smaak en een zijdezachte bite die direct opvalt. Het vet- en zoutgehalte ligt aanzienlijk lager dan bij de gemiddelde droge worst, terwijl het eiwitgehalte hoger is. Claims: “Reduced fat” en “Reduced salt”.

Weiderundworst

Weiderundworst

Deze Hollands Weiderund Droge Worst is gemaakt van zorgvuldig geselecteerd Hollands weiderund en langzaam gerijpt volgens een traditioneel recept. Het resultaat is een volle, rijke smaak met een perfecte bite, die ambacht en vakmanschap laat proeven. Het product bevat aanzienlijk minder vet, minder zout en meer eiwit dan de gemiddelde droge worst op de markt. Claims: “Reduced fat” en “Reduced salt”.

Wereldgerechten In Blik

Wereldgerechten in blik

Mixbliks wereldgerechten worden ambachtelijk gekookt en ingeblikt. De fabriek is ook een plek voor ontwikkeling, een sociale onderneming die nieuwe Rotterdamse vrouwen vooruithelpt door samen maaltijden te bereiden. Met zo veel mogelijk biologische en lokale ingrediënten en zonder conserveringsmiddelen. Zo proef je de gerechten zo puur mogelijk. Er zijn acht gerechten.

Zwarte Bes Krachtsap

Zwarte bes krachtsap

De Krachtsappen-lijn van Schulp kenmerkt zich door de functionele gezondheidseigenschappen van de sappen. Nieuw is Krachtsap Zwarte bes 750ml. Aan de zwarte bes (Ribes Nigrum) wordt een heilzame werking toegeschreven bij gewrichtsontstekingen, onder meer vanwege de rijke hoeveelheid antioxidanten die van nature aanwezig zijn in het sap.

Zwitserse Hollandse Geit

Zwitserse Hollandse geit

La Swiss Perdu is een van oorsprong Hollandse geitenkaas die op jonge leeftijd "verdwaald is geraakt" in de Zwitserse kaasrijping. In Zwitserland wordt deze kaas behandeld op een soortgelijke manier als de Appenzeller. De korst wordt behandeld met zoutwater en een roodflora cultuur.