Noviteiten 2024

De Vakbeurs Foodspecialiteiten is de plek om nieuwe producten, diensten en concepten te ontdekken. Bij de ingang van hal 1 vind je de Noviteitenstand, waar alle ingeschreven nieuwigheden worden tentoongesteld.

Een vakjury kiest de Beste Noviteit 2024 uit dit aanbod. De winnaars worden maandagavond om 19.30 uur bekendgemaakt. Bezoekers kunnen alle nieuwe producten tijdens de hele beurs bekijken.

Hieronder vind je hier overzicht van de ingeschreven noviteiten.

Brandt & Levie heeft de Beste Noviteit in foodspecialiteiten 2024 in handen!

Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is Brandt & Levie met het product Tomatensoep met ballen en porcini uitgeroepen tot de winnaar van de Beste Noviteit 2024. Deze prestigieuze erkenning werd uitgereikt door een deskundige vakjury onder leiding van culinair journalist en influencer Laura de Grave.

Lees hier het persbericht
0� Glühwein

0% Glühwein

‘sLandsBeste brengt een 100% puur fruitsap als alcoholvrij alternatief voor Glühwein, speciaal voor de feestdagen, of voor in het kerstpakket: Appel-Winterwarmer. In luxe fles en met feestelijk etiket. 95% uit appelsap, 5% zwarte bessensap en een vleugje héérlijke glühweinkruiden zoals kaneel, kruidnagel en steranijs. En volledig alcoholvrij. Even opwarmen, maar niet laten koken!

Ambachtelijke Salami

Ambachtelijke salami

De Pain Boucher is een luchtgedroogde salami van Livar varkensvlees met een grovere korrel en zwarte peperkorreltjes. De worst is met de hand gevormd. Heerlijk op een luxe broodje of om zo uit het vuistje te eten. Een ambachtelijke vleeswaar, gemaakt door specialisten uit Zeeland: Slagerij de Limousinhoeve!

Biologische Droge Worsten

Biologische droge worsten

De biologische droge worsten van St. Hendrick zijn gemaakt van geselecteerd 100 % biologisch vlees van Nederlandse bodem. De worsten worden gestopt in een natuurvarkensdarm, gerookt met beukenhout en ± 5 weken natuurlijk gerijpt in een speciale rijpingskamer. Door niet-geforceerde rijping en tijd krijgt elke worst een bijzonder lekkere smaak en bite!

Bloemenhoning

Bloemenhoning

De Imker Bloemenhoning is een zeer geliefde honing door de zachte en fijne smaak. Heerlijk in bijvoorbeeld muesli, thee, gebak en op brood.

Bt Hooibloem Etiket

Boer'n Trots Hooibloem

De Boer'n Trots hooibloem is een heerlijke romige kaas met een kruidige, hartige smaak. De kaas heeft een bijzondere uitstraling doordat de korst van de kaas is bedekt met de Honing Klaver bloem.

Boerenmelklikeur

Boerenmelklikeur

Boeremelk Chocolade van Sterk Stokers. De passie van de Kempische ambachtsmannen is te proeven in deze boerenmelklikeur. Echte melk wordt gecombineerd met Belgische chocolade, whisky, karamel en vanille.

Leo Van Kempen Borrelbites

BorrelBites

Ontdek een vernieuwend concept van mini fruitbroodhapjes! Verwen jezelf met heerlijke éénhaps-minisnacks in de verfijnde smaken Vijg-Amandel, Dadel-Hazelnoot en Abrikoos-Pistache. Deze smaakvolle fruithapjes zijn ideaal om zo van te genieten of te combineren met kaas, paté, of andere borrellekkernijen voor een perfecte smaakexplosie.

Neolea Choco Balsamic

Choco Balsamic Vinegar

De Neolea Chocolade Balsamico Azijn: een gewaagde fusie van chocolade en gerijpte Griekse balsamico. Deze smaaksensatie verandert gewone gerechten in feestelijke ervaringen en nodigt uit tot gezellige momenten aan tafel. Sprenkel het over desserts, kaas of hartige gerechten om elke maaltijd naar een hoger niveau te tillen. Laat je smaakpupillen verrassen door deze unieke combinatie die gegarandeerd gespreksstof oplevert!

Chorizo Met Verse Paprika

Chorizo met verse paprika

Bistro Chorizo is verrijkt met verse stukjes paprika, waardoor de frisse smaak van de groente intens en uitgesproken is. Verder vallen de intrinsieke rode kleur en het verrassende aroma op. De Bistro Chorizo wordt 3 weken gerookt en bestaat uit gecutterd varkensvlees. Als stukgoed verkocht, zeer veelzijdig en met een makkelijk te verwijderen collageendarm.

Delicate Cracker En Koek

Delicate cracker en koek

Pecorino Truffle Wafel Cracker en Dark Chocolate Thins van Verduin's Fine Biscuits. Eén van de eerste wafer crackers met truffel en het eerste fijne, ambachtelijke koekje dat naar pure chocolade smaakt. Dit wilt u proeven!

Droge Worst Pesto Oude Kaas

Droge worst pesto-oude kaas

Van worstspecialist Spijkerman is er een smaakprimeur: droge worst op smaak gebracht met verse pesto en de lekkerste oude kaas. Deze smaaksensatie is per stuk verpakt, wel zo handig, en kan buiten de koeling bewaard worden. Foodimpuls toont deze nieuwste must-have voor elke borrel- en tapasplank op stand 112.

Duingoed kruidenkaas

Van de Duingoed-boeren komt deze volromige kruidenkaas met onder meer fenegriek en honingklaver, bereid met de melk van de Brabantse boeren van Coöperatie Duinzuivel.

Familiehoning

Familiehoning

Bijen Familie brengt de honing van Honey Brothers uit Oekraïne. In deze oorlogstijd hebben ook de imkers het zwaar. Ze hebben zich verenigd om de bijenboerderijen te kunnen laten overleven. Hun boerderijen liggen op unieke plaatsen, met hun eigen klimaat, voedsel, cultuur en geschiedenis om geweldige honing te produceren. Met elke pot Lente, Boekweit en Zomer honing steunt u de boeren met 1 euro extra.

Geiten Bunkerkaas

Geiten bunkerkaas

Wytske's Geit Bio zijn witschimmelkaasjes van de Vlielander Kaasbunker, gemaakt van biologische geitenmelk. Wekelijks mogen de kaasmakers van de Vlielander Kaasbunker gebruik maken van kaasmakerij Kaaslust in Veenhuizen. Na productie worden de kaasjes met liefde en zorg geaffineerd in het prachtige klimaat dat in de bunkers op Vlieland aanwezig is.

Geiten Hooikaas

Geiten hooikaas

Sinds kort heeft ook Familie Van Beek zich met hun geitenboerderij in Rumpt aangesloten bij Uut Hooi. Door het versgedroogde gras dat de geiten eten, blijven de lange vetzuurketens intact en worden de natuurlijke, gezonde eigenschappen doorgegeven in de melk én de kaas. Het resultaat: Uut Hooi Geitenkaas.

CHAI 1709805070604 (1)

GILI masala chai elixir

GILI Masala Chai is een authentieke, kant-en-klare infusie die de traditionele Indiase chai heruitvindt. Gemaakt van gerecycleerde gember- en kurkuma-pulp uit onze productie in België, vormt het een circulaire en duurzame aanpak. Geïnfuseerd met verse biologische masala-kruiden, garandeert het een superieure kwaliteit zonder kunstmatige toevoegingen en met een laag suikergehalte. Klaar voor gebruik, biedt het een ongeëvenaarde tijdbesparing terwijl het een rijke en intense smaak biedt. Een innovatieve, gezonde en milieuvriendelijke chai.

Italiaanse Mosterddressing

Italiaanse mosterddressing

Lodovici is een moderne azijnmaker uit Italië. Uit een range prachtige producten komt deze noviteit, de Italian wine vinegar dressing met mosterdzaad. Ideaal te combineren met een salade met kaas. De knapperige mosterdzaadjes in combinatie met de zoetzure dressing nodigen uit tot volop variëren.

Kaaskwartet

Kaaskwartet

Kaaskwartet Maison Bleu is een kwartetspel met de trots van Gouda: kaas! Voor jong en oud is dit een leuk gezelschapsspel. 60 kaartjes vol weetjes en tips over kaas. Er kunnen onder andere kwartetten gemaakt worden van de categorieën Nederlandse kazen, Franse kazen, kaasgereedschap en borrel bij de kaas. Zonder twijfel een echte Noviteit!

Kaastartinades

Kaastartinades

Granoliva introduceert twee kaastartinades, gemaakt van geraspte authentieke Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel. De rode variant met zoete tomaatpesto biedt een intense smaak, terwijl de groene variant met basilicumpesto een frisse toets geeft. Deze dips zijn perfect voor borrels en als smaakmaker op broodjes, wraps en meer.

Karamel Met Zeekraal

Karamel met zeekraal

Deze nieuwe CaramelZ Zeekraal is een voorbeeld van een klantspecifiek product, in dit geval verkocht in de provincie Zeeland en op Terschelling. CaramelZ denkt graag met wie ook een CaramelZ met een eigen of lokaal ingrediënt in zijn assortiment wil opnemen.

Koffie Vanille Mixdrank

Koffie-vanille mixdrank

Snippers Botanicals Coffee Vanilla is een verfijnde mix van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Met een rijke bourbon-vanillesmaak en subtiele arabica koffietonen. Voeg een vleugje luxe toe aan je drankjes met deze natuurlijke en ambachtelijke blend, verpakt in een stijlvolle glazen fles!

Koffiedrop

Koffiedrop

De Beste Drop Ooit, met échte koffie! De perfecte balans tussen de zoete smaak van drop en de rijke smaak van koffie! Het is tijd voor een dropje koffie!

Krachtig Gembersap

Krachtig gembersap

Bouw aan een goede weerstand met Schulp gembersap. Drink dagelijks als gembershot (20ml) of meng Schulp gembersap als krachtige smaakmaker met één van de andere Schulp-sappen. Ook ideaal als ingrediënt in gerechten, thee, mocktails en cocktails. 98% gember en 2% citroen.

Krokante Filosnacks

Krokante filosnacks

Na een jaar van ontwikkeling presenteert Voets met trots de Filo Snaps: een originele en pionierende lekkernij. Deze handgemaakte heerlijke krokante snacks, met laagjes filodeeg, noten, zaden en honing, zijn verkrijgbaar in zes smaken. Perfect bij thee, koffie, ontbijt en bij een luxe kaasplateau.

Kruidentray

Kruidentray

De GarlicMaster biedt 28 kruiden op een overzichtelijke tray. Verras je klanten met deze stijlvolle set van 28 verschillende kruidenpotjes, overzichtelijk gepresenteerd op een tray die in elke keukenlade past. Ideaal voor liefhebbers van koken die graag variatie en gemak in de keuken willen. Van alledaagse kruiden tot bijzondere smaken.

Makkelijke Wijnkeuze

Makkelijke wijnkeuze

Pan Comino betekent in het Spaans: lekker makkelijk. We willen dat het kiezen voor een wijn jouw klanten gemakkelijk afgaat. Daarom hebben wij in Spanje, samen met kleine wijnboeren, deze bijzondere wijn lijn samengesteld en geproduceerd. Als je alleen al naar de fles kijkt weet jij precies wat je mag verwachten en waar je deze wijn bij gaat schenken.

Mediterraans Gemarineerde Olijven

Mediterraans gemarineerde olijven

Deze mix van pitloze Griekse groene en Kalamon-olijven, in een marinade van groene kruiden peterselie, basilicum, oregano en tijm, brengt de zon van de Middellandse Zee direct naar het bord. De Granoliva Mediterraans gemarineerde olijven zijn perfect voor het verrijken van salades en dankzij de unieke beschermende marinade ook ideaal om in de koeling te presenteren.

Natuurinclusieve Kaas

Natuurinclusieve kaas

Veenmeester Weldaad wordt gemaakt van natuurinclusieve zomermelk van 100% grasgevoerde koeien. Robuust uiterlijk door eetbare natuurkorst met karamelcoating, die zorgt voor subtiele zoettonen. Etiket van groeipapier vol bloemzaden die je tuin omtoveren tot een prachtig bloemenveld voor vlinders en bijen. Bevestigd met natuurtouw. Het zegel wordt (her-)gebruikt middels spaaracties.

Nederlandse Bergkaas

Nederlandse bergkaas

Deze unieke 'bergkaas' is afkomstig van 1 van de weinige 'bergen' die we kennen in Nederland: de Grebbeberg. Deze triple-kaas wordt gemaakt van een mix van 1/3 koemelk, 1/3 geitenmelk en 1/3 schapenmelk. De kaas heeft een uniek kransmodel, waardoor deze veel gelijkmatiger smaak ontwikkeld, zowel vanuit het hart als vanaf de buitenkant.

Nieuw worstconcept

Paul van Trigt brengt Tapa 5.0. 1.0: Luchtgedroogde worst in tegen bacteriën beschermende tomatenolie. 2.0: Smaakvolle hybride ingrediëntensamenstelling. 3.0: Eenvoudig recept zonder darm en zeer snel bereidings- en droogproces. 4.0 Droge worstrecept met 25% minder (nitriet)zout. 5.0: Herbruikbare tomatenolie en (hervulbare) verpakking.

Opzetstuk Voor Portioneermachines

Opzetstuk voor portioneermachines

De Inline Wolfkop 985 is een opzetstuk voor ambachtelijke Vemag portioneermachines, waarmee na het portioneren nog een verkleiningsstap (malen) kan plaatsvinden. Hierdoor worden de productkwaliteit, het snitbeeld en de textuur verbeterd en kunnen er in het voorbereidingsproces stappen worden overgeslagen. Deze functionaliteit was tot voor kort enkel voor industriemachines beschikbaar, maar nu ook voor ambachtelijke gebruikers.

Pure Achterham

Pure achterham

Als eerste producent in Nederland brengt 1906 – makers van charcuterie een ambachtelijke, clean label achterham op de markt, gemaakt van varkensvlees van dieren die een eerlijk leven hebben gehad, zonder nitriet, fosfaat, lactaat of andere chemische en synthetische hulpstoffen. Verkrijgbaar als hele ham om zelf te snijden of in een voorgesneden single-packed variant.

Salto 5

SALTO

Het verhaal van SALTO is er een van genot waar traditioneel vakmanschap en nieuwe smaken harmonieus samenvloeien. Elke hap van SALTO verandert alledaagse momenten in een klein genoegen. De knapperige, gouden SALTO heeft een uitgesproken hartige smaak: proef ze bij het aperitief of als tussendoortje of combineer met je favoriete bar bite. Ons gamma chocolade en koekjes wordt ontwikkeld, geproduceerd en verpakt door de vakmannen en -vrouwen in onze ateliers in Lokeren (BE) en in Evergem (BE). Met 25 jaar ervaring worden wij uw partner voor kwaliteit, advies en inspiratie.

Sardinepaté

Sardinepaté

De sardines van Formosa Gourmet worden elke dag vers gevangen in Portugal en direct verwerkt tot een heerlijke paté. Naast de spicy sardine paté, nu ook naturel sardine paté! Heerlijk op een borrelplankje, bij een toastje of stokbroodje en door een pastasalade.

Smaakmakers Uit Reststromen

Smaakmakers uit reststromen

Chefs Merijn en Maarten van Choux in Amsterdam creëren met 621 Ferments duurzame smaakmakers door reststromen te fermenteren. Verkrijgbaar in de smaken Beef, Mushroom, en Black Garlic. Voeg extra smaak toe aan je gerechten en help tegelijkertijd voedselverspilling verminderen!

Smoky Whisky Worst

Smoky whisky worst

Van De Worstmaker is deze nieuwe droge worst met toegevoegde whisky met een stevige rokerige smaak.

Soep Met Eerlijke Ballen (1)

Soep met eerlijke ballen

De nieuwste soep-collab van Brandt & Levie en sterrenchef Joris Bijdendijk is deze Tomatensoep ‘met ballen’. Culinariteit en gemak gaan hier perfect samen. Nederlands favoriete soep, nu met vlees van uitsluitend goed gehouden varken en de beste kwaliteit ingrediënten. Gehaktballen van Brandt & Levie Venkelworst, meer dan 70% tomaten, eekhoorntjesbrood en room. Klaar om te serveren.

Software Voor Vers Abonnementen

Software voor vers-abonnementen

Lenstra Informatica komt met VersPlanner, software om vers-abonnementen zoals werkfruit en week- maandboxen te digitaliseren en de productie ervan te automatiseren.

Speculaaschocolaatjes

Speculaaschocolaatjes

Ontdek de unieke chocolaatjes van Boerenbont in de vorm van een molen, verrijkt met heerlijke speculaaskruiden. Laat je verleiden door deze verfijnde lekkernij die smelt op je tong en een ware smaaksensatie biedt. Perfect voor elke gelegenheid en een genot voor echte fijnproevers!

Speculaastruffels

Speculaastruffels

De lekkerste chocoladetruffels die je ooit geproefd hebt - nu verkrijgbaar in Speculaas voor de wintermaanden! Een heerlijke ganache chocoladetruffel (zonder room) die smelt op je tong, verkrijgbaar in feestelijke retailverpakkingen.

Verfijnde Topsalami

Verfijnde topsalami

Fiorino is een smaakvolle schimmelsalami, met fijne korrel, gecreëerd door smaakspecialisten die de beste ingrediënten selecteren en de juiste techniek en de kunst van de perfecte rijping beheersen om Fiorino zijn frisse en intense smaak te geven. Met de hand afgewerkt, vandaar de unieke vorm en uitstraling. Een delicatesse voor elke gelegenheid.

Verse Smoky Eieren

Verse smoky eieren

Verse smoky eieren Verse Eieren Smoky Taste zijn rauwe eieren met een unieke smaak. De eieren worden koud gerookt in een rookkamer, met precies de juiste tijd, temperatuur, luchtvochtigheid en rook[1]volume. De rokerige smaak is vol, maar niet overheersend. Gerookte eieren zijn op dezelfde manier te gebruiken als verse rauwe eieren en bovendien blijven de vers-eigenschappen langer behouden.

Witte blauwe kaas

Slob Blue Bianco: dit verrassende product van boer Slob uit Giessenburg heeft de karakteristieke 'blauwe' kaassmaak, maar heeft geen blauwschimmel of aders in het zuivel. Wederom een meesterwerk uit de keuken van boer Slob.

Zoete Italiaanse Geit

Zoete Italiaanse geit

Boer’n Trots Honing Geit Knoflook Truffel is een prachtige kruidenspecialiteit bereid uit geitenmelk, met toegevoegde honing, knoflook, truffel, zwarte olijven, tomaat en oregano. De kruiden geven deze smedige kaas een Italiaans tintje. Na bereiding wordt de korst van de kaas gewassen met een melange van echte honing. De kaas heeft een heerlijke zoete ondertoon.