Klik hier om de foto's van de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2017 te bekijken.
 

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2018 populairder dan ooit!

06/07/2018, De Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten (NL) wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd op maandag & dinsdag (1 en 2 oktober). De verschuiving zorgt voor vele positieve geluiden van standhouders en winkeliers.
Lees meer ...

Inschrijven voor de spannendste en leukste kaaswedstrijd

05/07/2018, De inschrijving voor de 59e editie van de nationale Kaaskeuringen is geopend: www.nnkc.nl. De deelnemers - afkomstig van kaasproducenten, handel, kennisinstituten, supermarkten, markthandel en kaasspeciaalzaken – beoordelen 10 kaasmonsters.
Lees meer ...

Beeldmateriaal

Het logo van de Vakbeurs Foodspecialiteiten gebruiken?
 

 

 

PERSBERICHT: Beste Noviteit 2017

Houten, 26 september 2017 - Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is de Biologische Kruidenthee met saffraan van Melekos Import door een vakkundige jury tot de Beste Noviteit van 2017 gekozen. De vakjury beoordeelt de thee als “zeer speciaal met de tintelende ondertoon van de saffraan die vaak niet meer dan een vermoeden is en steeds in alle gedurfde smaakcombinaties terugkomt.”

Naast de Beste Noviteit werd ook de 'Beste Kaasnoviteit 2017' uitgereikt aan Stichting Boeren Leyden Traditioneel. De jury oordeelt dat “een brok geschiedenis zijn rechtmatige plaats inneemt aan de tafel van de kazen. Het is een unieke combinatie van een droge smaak met komijn.” Deze Boeren Leyden Traditioneel is een overjarige kaas van 12 tot 18 maanden oud.

Tevens heeft de vakjury een speciale prijs uitgereikt aan Boska Holland voor de Cheese Baker. Deze ‘Godfather Award’ is de prijs voor een product waar iedereen blij van wordt en is toegekend vanwege de goede verkoopbaarheid in de branche. Het is een kleine ovenschaal waarmee kazen in vloeibaar goud kunnen worden omgezet en zorgt voor een ware beleving.

De verkiezing Beste Noviteit 2017 is een initiatief van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland. Deze stichting helpt winkeliers in de foodspecialiteitenbranche bij het verhogen van kwaliteit en het vinden van nieuwe markten. In dat kader organiseert deze stichting de Vakbeurs Foodspecialiteiten en de daaraan verbonden Verkiezing van Noviteit van het jaar. Onder een noviteit wordt verstaan een nieuw product/concept dat na 1 januari 2017 op de markt is geïntroduceerd.

Een deskundige vakjury heeft de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria zoals originaliteit, nieuwswaarde, toepasbaarheid, verkoopbaarheid, verkoopverhaal en toegevoegde waarde voor winkelier en consument. Het juryteam samengesteld uit de bekende culinaire journalisten Felix Wilbrink (De Telegraaf), Puck Kerkhoven (freelance o.a. Algemeen Dagblad en diverse regionale kranten) en voormalig bestuursleden van Stichting KDWN en voormalig foodspecialiteitenwinkeliers Anne-Wies van Oosten en Ad Kuyten.

De winnaars kregen uit handen van Felix Wilbrink en Puck Kerkhoven een fraaie oorkonde uitgereikt. “Ik ben verrast, maar het is wel verdiend”, aldus Nicos Patsatzis van Melekos Import.

De winnaar van de Noviteitenprijs en de overige genomineerde producten zijn nog te bewonderen in de speciale Noviteitenstand direct gelegen bij de entree van hal 1 op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten die duurt tot woensdag 28 september 22.00 uur.

Bijlage:

- Op de foto’s van links naar rechts de juryleden Puck Kerkhoven, Felix Wilbrink, Anne-Wies van Oosten en Ad Kuyten en de winnaars Nicos Patsatzis (Melekos Import), Martin Warmerdam (Stichting Boeren Leyden Traditioneel) en Martijn Bos (Boska Holland).

Vakbeurs Foodspecialiteiten

De Vakbeurs Foodspecialiteiten is een professionele en eigentijdse vakbeurs die zich primair richt op de speciaalzaak in foodspecialiteiten. De beurs vindt jaarlijks plaats en onderscheidt zich door de uitdagende presentaties, interessante noviteiten en menselijke maat.


Beursdata
De editie van 2018 vindt plaats op maandag 1 en dinsdag 2 oktober.
Beurseditie Lekkenijver 2017

 
Persberichten

 

Vakbeurs Foodspecialiteiten in het nieuws
Biojournaal
Klik hier voor het nieuwsbericht in Biojournaal over de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2016.

Artikel Top&Vers - juni 2016

downloaden van een bestand Artikel_TopVers.pdf openen/downloaden...

Vakbeurs in Houten toont innovaties rond Foodspecialiteiten
Bron Distrifood

downloaden van een bestand Vakbeurs_in_Houten_toont_innovaties_rond_Foodspecialiteiten_-_Bron_Distrifood.jpg openen/downloaden...

Artikel van Felix Wilbrink in Telegraaf.

downloaden van een bestand IMG-20151005-WA0001.jpg openen/downloaden...
Klik hier voor het nieuwsbericht in Biojournaal over de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2015.