Vakbeurs Foodspecialiteiten Nederland verhuist naar andere dagen!


De internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten (NL) is, voor de zelfstandig ondernemer met een winkel in Foodspecialiteiten in de breedste zin van het woord, een must om te bezoeken. Met een oppervlakte van ruim 9000 m² en een verwachte 270 exposanten is de beurs de belangrijkste beurs in de branche in Nederland.

Nieuwe data
Al sinds de start in 1989 werd de beurs traditiegetrouw op dinsdag en woensdag gehouden. Veranderende markten en consumentengedrag echter maakten de roep om een verplaatsing van de dagen naar maandag en dinsdag steeds luider. Om deze reden zal vanaf dit jaar de beurs dan ook opschuiven in de kalender, hetgeen voor dit jaar betekent dat de beurs wordt gehouden op MAANDAG 1 EN DINSDAG 2 OKTOBER 2018.

Op de beurs is een groot internationaal aanbod uit meer dan 20 landen. De vakbeurs is ook een inspiratiebron voor de foodspecialiteitenwinkels, biologische speciaalzaken, (luxere) horeca, traiteurs en catering, ambulante handel, inkopers, zelfstandige supermarkten, producenten, importeurs en grossiers.

Informatie, Inspiratie en Innovatie
Naast de extra vierkante meters en een vernieuwde indeling zijn er de volgende activiteiten tijdens de twee beursdagen:

Direct bij de entree van hal 1 worden de nieuwe producten, diensten en concepten van 2018 gepresenteerd in de noviteitenstand. Deze noviteiten doen mee met de wedstrijd ‘Beste Noviteit 2018’. Voorafgaand aan de beurs worden de noviteiten bekend gemaakt via de website en in de beurseditie van Lekkernijver.
Tijdens de vakbeurs vinden de kaaskeuringen plaats van het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC) met ongeveer 450 deelnemers uit de kaasindustrie en (detail)handel.
Vanaf medio augustus 2018 is de Vakbeursfood App actief met plattegrond, overzicht standhouders, informatie over de noviteiten en de biologische route.


Standhouders
Producenten, importeurs en groothandels nemen deel met onder andere de volgende productgroepen:
  • Hollandse- en buitenlandse kazen
  • Foodspecialiteiten (noten, zuidvruchten, chocolade, bonbons, vleeswaren, brood en banket e.d.)
  • Koffie en thee
  • Drankspecialiteiten
  • Geschenkartikelen en verpakkingsmaterialen
  • Bedrijfskleding
  • Winkelinrichting
  • Dienstverleners op het gebied van franchise- en inkooporganisaties en automatisering.

Downloadlink:         
- Storybord Vakbeurs Foodspecialiteiten
- Banner Vakbeurs Foodspecialiteiten